TherapieŽn

De Functionele Manuele Therapie en Integratie is een holistisch behandelconcept binnen de fysio/manuele therapie. 
De F.M.T. gaat er van uit, dat alle gewrichten in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Als één gewricht niet optimaal functioneert, is dit van invloed op alle andere gewrichten van het lichaam.

Psychosomatische klachten zijn (deels) spanning- of stress gerelateerd: hoofdpijn, hyperventilatie en chronische pijnklachten. Klachten zijn psychosomatisch als lichamelijke klachten verband houden met een verstoring in balans tussen lichamelijke en psychische belasting. Veelal worden psychosomatische klachten aanvankelijk niet begrepen of onderkend en is een medische diagnose niet te stellen. Dit kan een gevoel van onbegrip geven. 

Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op behandeling van klachten in het houding- en bewegingsapparaat. Met behulp van Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen via het gericht prikken met een naald binnen in de spier.

Stabiliteitstraining. Veel klachten in ons lichaam zijn ontstaan door disbalans: de spieren zijn niet meer goed op elkaar afgestemd. Sommige spiergroepen zijn verzwakt en andere zijn te hard  aangespannen. Dit kan een scala aan klachten veroorzaken. Met stabiliteitstraining doet u speciale oefeningen gericht op het herstel van de balans .